Loopbaancoaching

& personeelsontwikkeling

Loopbaancoaching

Career Story Interview
Een korte krachtige methode waarbij je eerst een loopbaan of coachvraag formuleert. Daarna volgt een interview over jouw verhaal van vroeger en nu. Op basis van jouw antwoorden en je coachdoel schrijf ik een levensportret waarin je aanknopingspunten vind voor je volgende hoofdstuk. In een laatste gesprek komen we tot concrete plannen.

Duur : 3-4 gesprekken.

Ontwikkeladvies 45+
Een gesubsidieerd loopbaantraject voor medewerkers uit het PO of MBO van 45 jaar en ouder. Helpt je om keuzes te maken voor de toekomst in ontwikkeling, werk/privé-balans, financiën.

Duur : minimaal 4 gesprekken (subsidievoorwaarde).

Loopbaantraject
In dit traject keren we je rugzak om ; wat heb je in de loop der jaren meegenomen. Wat is nog functioneel, wat wil je afstoffen of achterlaten ? Door middel van biografische opdrachten vind je de rode draad in je levensverhaal, je kwaliteiten, verlangens en beperkingen. Je schrijft een persoonlijk profiel en een werkomgevingprofiel (waar wil je graag werken en onder welke condities).

Een consistent CV en Linkedin-profiel en actieplan maken je helemaal ‘arbeidsmarktklaar’.

Duur : 4-6 gesprekken.

Coaching bij (samen-)werk-kwesties
Loop je vast in je werk door communicatie-verschillen met collega’s of je leidinggevende. Vind je de werkdruk (te) hoog, vraag je je af of je assertieve moet zijn, of je wel in dit team past, hoe je de balans kan herstellen en bewaren tussen werk- en privé ?

Samen kunnen we met behulp van verschillende methodieken naar rollen, gedrag en situaties kijken zodat je zelf meer regie kunt nemen.

Duur : 4-6 gesprekken.

Toekomstgesprek
We onderzoeken jouw mogelijkheden voor keuzes in je levensloop. Wat zijn je wensen en verlangens voor de toekomst ? Nog een studie, een carrièreswitch, eerder stoppen met werken ? Is dit realistisch en haalbaar, zowel praktisch en financieel ? Wat moet je er voor laten en wat levert het je op ?

Een praktische verkenning van 2 – 4 gesprekken, evt. aangevuld met een gesprek met een financieel adviseur.

Loopbaan-atelier
In het Loopbaan-atelier kijk je op een andere manier naar je loopbaan. Door middel van creatieve oefeningen als tekenen, schilderen en schrijven kom je uit je hoofd en meer in contact met je wensen en verlangens.

Hierdoor krijg je een stevig verankerd fundament om volgende keuzes te maken.

Deze vorm kan zowel individueel als in een groep.

Duur:  1-4 keer.

Coaching hoger opgeleiden met ASS bij werk- en loopbaanvragen
Wanneer je vastloopt in je werk door onduidelijkheden op gebied van communicatie of samenwerking. Als je werk je mede hierdoor uitput en al je energie vraagt. Als de combinatie huishouding en/of gezin met werk (te) veel van je vraagt. Het kan ook zijn dat je vastloopt bij het solliciteren of maken van keuzes voor ander werk.

Als ervaringsdeskundige kan ik je ondersteunen om meer overzicht te krijgen en rust te creëren.

Ik geef je handvatten voor communicatie en om keuzes te maken.

Duur : 6-8 gesprekken.

©Ellen van Eden Ι design: jei-communicatie